PRÉMIUM SAJTVÁLASZTÉK EGYENESEN OLASZORSZÁGBÓL!
A Michelangelo márkanév alatt olasz sajtkülönlegességeket és egyéb élelmiszer alapanyagokat találnak vásárlóink.
A DOP jelölésű termékekben megmutatkozik az eredeti olasz ízvilág és a prémium minőség. Célja, hogy megmutassa az olasz gasztronómia legjavát, hogy egészen egyszerű alapanyagokból milyen nagyszerű ételeket lehet készíteni.
OLASZORSZÁG
a sajtgyártás egyik nagyhatalma, területén több, mint 450 féle sajtot állítanak elő. Az északi részén szeletelni való kemény sajtokat készítenek, a közepén és a déli területeken juhsajtot, az ország déli részén pedig lágy sajtokat, főleg tésztára, pizzára vagy salátára valókat. Csoportosítását tekintve a sajt lehet friss vagy érlelt. Friss sajtok közé soroljuk (nem csak olasz sajtokat említve) többek között a mascarponet, a túrókat és túrókrémeket, a mozzarellát, gomolyát vagy az ordát. Az érlelt sajtok közt megkülönböztetünk lágy sajtokat (camembert, brie, pálpusztai), félkemény sajtokat (gouda, appenzeller, trappista, edami, gruyere), kemény sajtokat (parmezán, ementáli, cheddar) és belsőpenészes sajtokat (gorgonzola, roquefort, stilton).
DOP EREDETVÉDELEM
Az eredetvédelmi rendszer célja, hogy a világ országai, valamint azok bizonyos régiói hagyományos, világszerte híres mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeit – bort, sajtot, olívaolajat, sonkát stb. – az utángyártástól megóvják, illetve azok minőségét biztosítsák. Az eredetvédelmet az adott termék csomagolásán jelzik a megfelelő felirattal, valamint az oltalom alatt álló régió saját logójával. Olaszországban ez a DOP (Denominazione di Origine Protetta), magyarul ugyanez az OEM (oltalom alatt álló eredetmegjelölés).
DOP pecséttel ismert olasz különlegességek: Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma, Mozzarella di bufala és San Marzano paradicsom.
VÁLOGASSON KÍNÁLATUNKBÓL!